joi, 5 august 2010

Salata asortata cu peste

Ingrediente:
150 g fasole verde, 2-3 g cartofi fierti in coaja, 10 masline verzi, 10 masline negre, 300 g peste (cod), 1 pahar cu vin alb, 1 lingura capere, 1 catel de usturoi, sare, piper, 4 linguri maioneza, 1 lingura patrunjel verde

Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete si se pun intr-un castron. Fasolea verde se fierbe in apa cu sare, se scurge, se taie bucati si se adauga peste cartofi. Separat, intr-o craticioara, se pun la fiert 200 ml apa si 1 pahar cu vin. Se adauga un praf de sare si se lasa sa dea in clocot. Se taie pestele cuburi sau fileuri si se introduce in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, apoi se scoate cu lingura de supa. Cand s-a racorit, se amesteca usor cu restul ingredientelor din castron, la care se adauga o lingura de capere. Se aranjeaza pe un platou amestecul preparat, se asezoneaza cu maioneza si un catel de usturoi zdrobit. Se garniseste cu patrunjel verde tocat fin. Se tine la rece pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu