joi, 5 august 2010

Visinata

Ingrediente:
1 kg de visine, 400 g zahar, alcool cat sa cuprinda visinele
Mod de preparare:
Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 — 4 kg, cu gatul larg. Se pun un rand de visine, unul de zahar tos sau pisat. Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinele zeama si zaharul incepe sa se dizolve. Din cand in cand se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinele. Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinele, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani. Visinele capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti. Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinele sau numai lichiorul, iar visinele separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinele intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot. Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu